banner


7. Pozorování

7.1 Jak malé mohou být věci?
7.1.1 Jak nejmenší věci jsme s to ještě vidět?
7.2 Mikroby. Mikroby a práce
7.2.1 Fermentace ovocné šťávy
7.2.2 Destilace fermentovaného roztoku
7.2.3 Jsou mikroby v našem okolí?
7.2.4 Pozorování bakterie pod mikroskopem
7.2.5 Zahřáté a nezahřáté mléko
7.2.6 Pozorování bakterií v čerstvém a kyselém mléce
7.2.7 Bakterie a dezinfekce
7.2.8 Testování funkce penicilinu
7.3 Částice
7.3.1 Pozorování krystalů různým způsobem
7.3.2 Částice se pohybují?
7.3.3 Pozorování částic
7.3.4 Dvoudimenzionální model částic
7.3.5 Třídimenzionální model částic
7.3.6 Zahřívání láhve se vzduchem
7.3.7 Zahřívání láhve s vodou
7.3.8 Zahřívání pevných látek
7.3.9 Zkoumání povrchu vody
7.3.10 Pozorování tenkovrstvého filmu oleje na povrchu vody
Projekt: CZ.04.1.03/3.2.15.2/0263 Modulární přístup počáteční vzdělání učitelů přírodovědných předmětů pro střední školy
WWW stránky projektu: http://esfmoduly.upol.cz